Sestavine:
6 srednjih bučk
500g puranjega mletega mesa
2 srednja velika paradižnika, brez semen in narezana
1/3 skodelice naribanega light sira
1/3 skodelice mletega svežega peteršilja
2 žlici mletega svežega origana ali 2 žlički posušenega origana
2 žlici mlete sveže bazilike ali 2 žlički posušene bazilike
1/4 čajne žličke popra
3/4 skodelice naribanega delno posnetega sira mozzarella
Dodaten mlet svež peteršilj, po želji
Priprava:
➡️ Pečico segrejte na 180c°. Vsako bučko po dolgem prerežemo na pol. Izdolbite notranjost bučke nekje 1/4 pustite
➡️ Sesekljajte notranjost na malo. Lupine buck položite v veliko posodo, primerno za mikrovalovno pečico. V mikrovalovni pečici, pokrijte bučke, pri visoki temperaturi 2-3 minute dokler ni hrustljavo ali mehko
➡️ V veliki ponvi kuhajte puranje meso in bučkino pulpo na zmernem ognju 6-8 minut ali dokler meso ni več rožnato, pri čemer meso razdrobite na drobtine, odcedite odvečno vodo od mesa. Vmešajte paradižnik, lahki sir, zelišča in poper.
➡️ Z žlico naložimo bučkine lupine. Postavite v pekač na peko papir.. Pecite pokrito 15-20 minut ali dokler se bučke ne zmehčajo. Potresemo s sirom mozzarella. Pečemo, nepokrito, 5-8 minut dlje ali dokler se sir ne stopi. Po želji potresemo še z mletim peteršiljem.
✅ Dober tek!